Etiketter

, ,

Bentley har vuxit och blivit en riktigt elegant ung herre. Spökperioden verkar ha varit högst tillfällig. I tisdags tog vi en kvällspromenad och då var han tvungen att gå och kolla in en soptunna – vi har en precis likadan i trädgården men just den här kunde ju vara lite farlig… Sedan kom vi fram till kalkbruket som är igång även på kvällarna. Det är naturligtvis förbjudet att vistas på området men ett bullrande, slamrande och smällande industriområde var alldeles för lockande för mig och dessutom fanns det ingen där just då så vi traskade dit. Jag blev nästan lite full i skratt, för den miljön, som många hundar skulle tyckt var skrämmande, tyckte inte Bentley var något att bry sig om alls. Vi gick in där lastbilarna fylls på och lillkillen trippade fram med svansen i vädret, nosade lite på ett spännande rör och sedan gick vi ner för en gallertrappa för att ta en närmare titt på sorteringsverket som skramlade och skakade. Ingen reaktion från Bentley, man kunde nästan tro att det var ett sånt vi hade på tomten.

Vi har ju varit i Borlänge ett par vändor också och han har inte reagerat på något där heller, vare sig vägtunnlar, vägbroar, godståg eller bussar har fått honom att reagera alls så jag kan nog konstatera att han är en miljöstark liten vovve. Människor är trevliga och får gärna klappa och kolla tänder och hundar bryr han sig inte så mycket om såvida inte hans stolliga storebror är med – så det blir mest separata promenader.

Igår blev det en tur till Borlänge igen för att inhandla stängsel till tomten – Bentley bangar inte att rymma och hitta på äventyr – samt träffa Thomas och hans långhår. Thomas hade med sig sin kamera också så äntligen finns nya bilder på Bentley.

Nu kan han inte bara sitta utan stanna kvar också:

sittkvar

Ingångar är bra att träna:

ingång

Efter lite godisbelöning halar matte fram bollen:

hoppålek

Och slänger iväg den!

bollen

Sist av allt tog vi en uppställningsbild:

finabentley

Photo courtesy of Thomas Wallenberg

Jag tror att Bentley kommer bli en jättetrevlig hund att leva, träna och tävla med! Just nu finns det ett litet och ett litet större problem som vi måste fokusera på. Det lilla är att jag varit tanklös och haft en massa leksaker framme så han är inte jätteintresserad när jag tar fram något. Han kampar lite, hämtar men jag ska se till att ägna mycket mer tid åt att få honom att uppskatta föremålslek med MIG i stället för att han ska slänga runt saker på egen hand och bara när han själv har lust. Det lite större problemet är att han är VÄLDIGT åksjuk. Jag trodde att det skulle gå över av sig själv, Rover kräktes också i bilen i början, men i stället har det gått åt andra hållet och nu börjar han dregla bara av att sitta utanför bilen… Så förutom att leka massor så kommer det bli en hel del bilträning den närmsta tiden. Vi får börja om från början och inte åka någonstans förrän han tycker att bilen är någorlunda ok. Då blir det nog med Postafen som lite extra hjälp också.

Men i övrigt är det en glad, rolig, snygg, stabil, träningsvillig vovve som ÄLSKAR att spåra som flyttat in här. Det kunde inte blivit bättre!

Annonser