Etiketter

, , , ,

Med viss oro har jag märkt att Bentley varit tveksam till att kampa med mig på sistone – han drar gärna i mina kläder(det är ingen idé att ha på sig några fintröjor) men leksaker vill han inte hålla kvar. Om jag kastar iväg dem rusar han efter, hämtar till mig – och släpper när han är framme. Och jag har sett ut som ett frågeteckan, han som haft så fin kamplust! När han och jag varit utomhus har det varit annorlunda, då kampar han gärna om handske, mössa eller sopkvast och när jag försökte sopa inomhus och inom två sekunder hade en valp hängandes i sopborsten fick jag ta mig en funderare. Plötsligt blev det ganska självklart.

Rover har en lite trist ovana att knycka leksaker och sedan behålla dem för sig själv, inte minst saker jag och Bentley roar oss med. Antagligen tror Bentley att samma sak gäller för mig; om jag håller i en fin leksak är det inte värt att försöka leka med den för då blir jag nog sur, eller så kommer Rover och försöker läxa upp en. Däremot så kan man kampa om nya saker som inte är lika laddade. Dessutom har allt försvårats av att jag fått lite för lite egentid med varje hund; vilken jag än försöker leka med kommer den andra störtandes och nu har det varit så kallt ute att det bara kunnat bli korta pass i trädgården.

Nåväl, efter att ha testat min teori ett par gånger kan jag konstatera att Bentley har kamplust så att det räcker och blir över. 🙂 Jätteskönt, jag hade blivit väldigt förvånad annars och dessutom hade det blivit mycket svårare att träna framöver. Kamplust är så viktigt! Nu när Håkan kommer att vara hemma mer ska vi se till att jag får tid att träna på egen hand med både Bentley och Rover.

Jag har jobbat ett par gånger den här veckan efter att ha varit hemma hela förra veckan, någon timme i taget och rätt kravlöst. Det är uppenbart att det inte passar så bra för mig med den typen av arbete jag haft nu. Nya arbetsuppgifter och nya ställen från dag till dag kan vara jobbigt även för en person utan mina diagnoser och min läkare sa direkt att jag behöver mer stabilitet på en arbetsplats för att det ska fungera. På måndag blir det möte med AF för att se vad vi kan hitta på.

Annonser